ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ / ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η «ΚΕΡΑΖΩΖΑ» είναι ένα Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής, που βρίσκεται στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Το όνομά του προέρχεται από την ζώνη της Παναγίας της Κεράς, και σημαίνει στην κρητική διάλεκτο ουράνιο τόξο.

Υπό την Διεύθυνση της Κας Ειρήνης Γρηγοράκη, προσφέρει από το 1995 τις υπηρεσίες της στα παιδιά του Ρεθύμνου (και όχι μόνο). Μέσα σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον και με αυστηρή επιλογή συνεργατών και κατάλληλων προγραμμάτων εκπαίδευσης, προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και διαπαιδαγωγούμε τις μικρές και ευαίσθητες ψυχούλες των παιδιών μας. Λειτουργώντας βάσει επιστημονικών κατευθύνσεων και πάντα με γνώμονα την ορθή και τεκμηριωμένη ανάπτυξη των παιδιών, με πρωτοποριακές ιδέες, ποικιλία δραστηριοτήτων, συνεχή επαφή των παιδιών με τομείς της κοινωνίας, πιστοί στην παράδοση και στα ήθη και έθιμα, κατευθύνουμε και οδηγούμε τα μικρά παιδιά στα επόμενα βήματά τους και στην κοινωνία γενικότερα.

Στην «ΚΕΡΑΖΩΖΑ» το παιδί περνάει το μεταβατικό στάδιο από το σπίτι στο σχολείο ομαλά, σ’ ένα περιβάλλον που του παρέχει την ζεστασιά, την εμπιστοσύνη και τη στοργή που έχει μέσα στην οικογένεια.

Σκοπός του σταθμού μας είναι να λειτουργήσει ως μέσον μύησης του παιδιού στο κοινωνικό, φυσικό, πνευματικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Τώρα που βρίσκεται στο πρώτο στάδιο ένταξής του στο κοινωνικό περιβάλλον, που μαθαίνει να ενεργεί, να συνυπάρχει, να συνεργάζεται, να αμύνεται, να κατακτά τον χώρο του, να καλλιεργεί την γλώσσα του.

Τώρα είναι η ώρα η δική μας, μέσω ειδικών παιδαγωγικών προγραμμάτων και εποπτικών μέσων, να προσδώσουμε σωστή μορφή και ηθικοπλαστική επίδραση σ’ αυτήν την εύπλαστη ύλη που λέγεται ΠΑΙΔΙ!

Το έμπειρο λοιπόν και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό της «ΚΕΡΑΖΩΖΑ» αντιπροσωπεύει ένα μέσον αγωγής που μπορεί να συμβάλει στη συναισθηματική, κοινωνική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού σας.